32 роки досліджень пройшли не марно: вчені знайшли на Мамай-горі під Запоріжжям справжній скарб. По-іншому назвати не можна.

На Мамай-горі знайшли давнє поховання.

Ще в середині липня археологи розкопали два давніх поховання. Знадобилось вручну розкопати траншею шириною 2 м на глибину 1,2 м. Учені тут знайшли залишки кісток тварин та дрібні уламки амфор, що належать до часів скіфів. В одному із поховань розкопали кістяк юнака віком 18-20 років.

У могилі знайшли кістяк юнака.

Скоріш за все хлопець був вершником, бо поряд лежала зброя: стріли, сокира та короткий меч. Крім того, юнак був справжнім франтом і полюбляв прикраси. Про це свідчать буси зі склопасти, підвіски з зубів благородного оленя, золота сережка та золота підвіска із крейдяною вставкою.

Популярні новини зараз
У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Поряд знаходилось ще одне поховання, яке було повністю зруйноване. Альо вченні считают, що там була закопана людина похилого віку. Не виключно, що супровідне поховання юнака 18-20 років могло належати зброєносцю видатного вождя.

Друга могила була пвністю пограбована.

Нагадаємо, що сьогодні деякі львів'яни відчують дискомфорт через відсутність електропстачання у житлових будинках міста.

Як повідомляв Знай.іа українці зможуть отримати матеріальну підтримку від держави для оплати комуналки.

Знай.іа писав, що у Києві 25-річний студент став жертвою збройного нападу: його штрикнув ножем у живіт невідомий чоловік.