Запорізький цирк входить до списку семи державних, в яких буде введено заборону на використання у виставах та купівлю тварин.

Окрім запорізького цирку, в Україні існує ще шість державних - у Києві, Львові, Харкові, Кривому Розі, Дніпрі та Одесі.

В Запорожье рассказали, что будет с цирком.

Жодна з установ, переконані захисники тварин, не може забезпечити чотирилапим артистам гідні умови утримання. За словами активістів, особливо критичною є ситуація в приватних пересувних цирках, які часто тримають тварин в екстремальних умовах. Окрім того, активісти виступають проти жорстоких методів дресирування.

Що стосується Запорізького державного цирку, то директорка Тамара Зубко розповіла, що вони над тваринами не знущаються, передає Запорозька Січ.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Запорізький цирк працює у звичному режимі.

"На сьогоднішній день ми працюємо в рамках того закону, який діє в Україні. Ми дотримуємося встановлених умов утримання тварин. У нас є спеціальне приміщення, у штаті – ветеринарний лікар, – все, відповідно до букви закону, – запевнила нас Тамара Вікторівна. – На жаль, багато брехні і спекуляцій навколо цієї теми. Історії про жорстокі знущання над тваринами придумані тими, кому це вигідно. У Запорізькому державному цирку не працювали і не працюють дресирувальники, які використовують жорстокі методи дресури".

Нагадаємо, що у колишнього коміка, народного депутата України Романа Грищука та актриси студії "Мамахохотала", блогера Ганни Гресь з'явився первісток.