Популярний серед українських туристів курорт Кирилівка, що під Запоріжжям, накрило потужним штормом.

Шторм у Кирилівці

Про це повідомляють у прес-службі ДСНС в Запорізькій області та публікують кадри стихійного лиха.

Надзвичайники відзначають, що в результаті близько 40 баз відпочинку на Федотовій косі в Кирилівці затопило. Але, незважаючи на розгул стихії, ДСНС ситуацію називають контрольованою.

Посилення вітру та пориви вітру до 28 м/с призвели до стрімкого підвищення рівня води і підтоплення прибережної зони. Рівень води на базах відпочинку, розташованих на Федотовій косі, становить від 0,5 до 1 метра. Такі підтоплення на косі виникають щороку, саме тому бази зазвичай будують на палях, аби стихія не змогла знищити будівель.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Рятувальники контролюють ситуацію, підрозділи ДСНС знаходяться в повній готовності надати допомогу. Так сьогодні вранці допомога знадобилася охоронцям бази "Мрія", які не могли залишити територію - рівень води піднявся до 80 див. Переляканим людям дали спецодяг і супроводили до автовокзалу.

Нагадаємо, у Києві з початку 2019 року закрилося майже 50 закладів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в торгово-розважальному центрі Ocean Plaza прорвало каналізацію, а результаті чого там почався "ароматний" потоп.

Також "Знай.uа" писав, Києві з 30 серпня по 2 вересня зафіксовано 33 випадки отруєння шаурмою.