У Запорізькій області засікли озброєних "чорних археологів".

Про це повідомляє “Радіо.Свобода”.

Під Запоріжжям був зафіксований факт розкрадання кургану. Так, на околиці села Григорівка, що під Запоріжжям, був розкрадений курганний могильник № 4005.

Під Запоріжжям були помічені озброєні чорні археологи


Обласний центр охорони культурної спадщини та департамент культури і туризму Запорізької обласної державної адміністрації виявив там сліди “чорних археологів” — великі ями, уламки кам’яної стели, залишки кераміки та кісток. При цьому “чорні археологи” “працювали” під наглядом озброєних осіб.

Під Запоріжжям були помічені озброєні чорні археологи


“Це цілеспрямоване повне розграбування одного з курганів. Підіймали поховання, катакомбу, судячи з усього, скіфську. До центрального поховання, наскільки розумію не дійшли, але працювали масштабно. Мене, що сполошило, що там було два види робочих — наглядачі і копачі”, — говорить директор департаменту ОДА Владислав Марокко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Під Запоріжжям були помічені озброєні чорні археологи


Варто відзначити, що за останній час це вже другий випадок подібних розкрадань курганів.

Нагадаємо, не залишиться нічого живого: в ООН назвали дату кінця світу.

Як повідомляв Знай.uа "Агнець Божий" віком 1000 років: людству з'явився знак Ісуса, фото реліквії.

Знай.uа писав, стародавні піраміди Єгипту розкрили таємницю "чорного саркофага", такого ще ніхто не бачив: історичні кадри.