Запоріжжя в 2020 році витратить майже півмільйона гривень на те, щоб позбутися від шкідників. Про це повідомили в прес-службі міськради.

Як повідомляється, відповідне рішення було прийнято депутатами на засіданні комісії з планування міського бюджету. Знищенню підлягають щури, миші, комахи (таргани, наприклад) і кліщі, які «облюбували» для себе місця масового відпочинку городян і рекреаційні зони. На дератизацію та дезінсекцію вирішили витратити 462 тисячі гривень. Це всього лише на 15 тисяч гривень більше, ніж у 2019 році.

Площа, на якій витравлять комах і кліщів, дорівнює 188 гектарам, і «потягне» з міського бюджету 227 тисяч гривень.

Щоб знищити гризунів на площі в 2136 тисяч квадратних метрів, місто витратить 235 тисяч гривень. Найбільше грошей виділено на Комунарський, Вознесеновський і Дніпровський райони Запоріжжя.

Нагадаємо, що в Дніпрі в одній з місцевих шкіл зафіксували спалах гепатиту А.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, досвідчені грибники не втрачають шансу запастися грибами на зиму навіть у жовтні, коли сезон зазвичай завершується.

Також Знай.uа писав про те, що німецькі кардіологи з фонду серця назвали три попереджувальні сигнали ймовірного серцевого нападу.