Неділя 8 грудня влаштує Запоріжжю похмурий, але відносно теплий день. Дощів не варто очікувати, віщує сайт Sinoptik.

Вдень повітря прогріється до 5 градусів тепла, а вночі знизиться до 1 градуса морозу. Найтеплішим день 8 грудня в Запоріжжі був у 2005 році – більше 12 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1959 році, більше 17 градусів морозу.

Погода в Україні 8 грудня, Укргідрометцентр

За народним прогнозом погоди у цей день, 8 грудня вшановують пам'ять святого Климента, який був папою Римським. Раніше цей день мав назву Климентьевого. Вважалося, що на Климента зима клин клином вибиває: починався період злих морозів. Вважалося, що якщо у людських осель здалися польові миші, бути біді –значить, зима буде холодною і голодною. Від перших заморозків до зими - місяць. Якщо на полях сніг лягає хвилями, то хліба буде вдосталь. Поки санна дорога проляже, зима не настала. Дощова зима - провісник непрохідного року. Взимку наближаються хмари з північного кря – чекайте потепління. Зима видалася малосніжна - літо буде засушливим. Взимку сухо й холодно - влітку сухо й жарко.

Сніг на полях лежить по коліно - зерна в засіках буде багато.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа багато людей дуже бояться високосного року. Дізнайтеся, чи буде 2020 рік таким страшним чи все це просто забобони.

Також Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Пацюка. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році, розповіли астрологи.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, кому пощастить раніше піти на пенсію. Також деякі пенсіонери можуть отримати підвищену виплату. У нашій статті ви дізнаєтеся про всі нюанси.

Ще Знай.uа писав, що прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила, якою буде сума державної допомоги при народженні дитини у 2020 році. Всі надії батьків канули в лету.