У суботу 14 грудня Запоріжжя очікує хмарна погода. З самого ранку буде накрапувати дощик, але ближче до обіду він вщухне. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Вдень повітря прогріється до 6 градусів тепла, а вночі знизиться до 4 градусів вище нуля. Найтепліше в Запоріжжі 14 грудня було в 1957 році – майже 14 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1948 році, майже 16 градусів морозу.

Погода в Україні 14 грудня, Укргідрометцентр

Народ в цей день почитав святого пророка Наума, якого вважали покровителем освіти. В цей день, 1 грудня за старим стилем) починали вчити дітей читати і писати. Говорили, що «Наум наведе на ум».

Вважалося, що якщо взимку ранкова зоря швидко гасне - на холодну погоду, а коли вечірня раптово зникає - на відлигу. Збіглися хмари в одну купу - чекай поганої погоди.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сова шугає і стогне – наближаються холоди. Повітря над лісом посинів – скоро потеплішає. Якщо замовкли домашні птахи - перед метелицей. Ворони сідають на гілки «компаніями» - буде хуртовина.

Якщо ворони летять ближче до людських осель, то буде холодно, а якщо від них – то скоро потеплішає. Якщо ворони виписують в небі кола, то це на заметіль, а якщо сидять на гілках і ховають голови, то це на мороз.

Як повідомляв Знай.uа багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прийме з цього приводу. Дізнайтеся, чи буде 2020 рік таким страшним чи все це просто забобони.

Також Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Пацюка. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура, розповіли астрологи.

Також Знай.uа писав, що стало відомо, кому пощастить раніше піти на пенсію. Також деякі пенсіонери можуть отримати підвищену виплату. У нашій статті ви дізнаєтеся про всі нюанси.

Ще Знай.uа писав, що прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила, якою буде сума державної допомоги при народженні дитини у 2020 році. Всі надії батьків канули в лету.