У Запоріжжі 20 грудня погода очікується сонячна з ранку, а вдень – хмарна і похмура. Опадів не очікується, заявили на сайті Sinoptik.

Вранці можливі заморозки до 3 градусів морозу, вдень прогріється до 3 градусів вище нуля, до вечора знову похолодає – до 1 градуса морозу.

Найтепліше у цей день, 20 грудня, було в 1982 році – до 9,7 градусів вище нуля. А найхолодніше – в 1948 році, до 22 градусів морозу.

Погода в Україні 20 грудня, Укргідрометцентр

За народним прогнозом погоди, 20 грудня вшановують пам'ять святителя Амвросія. Раніше вважалося, що на Амвросія закінчувалися головні зимові свята. По погоді цього дня судили, якою вона буде в січні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У мисливців були свої прикмети на цей рахунок: якщо собаки в цей день валяються в снігу, то незабаром почнеться завірюха. У такому разі полювання відкладали.

Також вважалося, що якщо вікна починають «плакати», то скоро знизиться тиск і на вулиці потеплішає. Якщо віконні рами або журавлі над криницями взимку скрипіли - буде відлига. Дим без вітру стелиться по землі - випаде сніг або потеплішає. Коли ліс узимку почорнів, слід чекати відлиги чи бурі.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.