Погода у Запоріжжі 21 грудня не порадує городян, весь день йтиме дрібний дощ. До опадів приєднається густий туман, який приховає від запорожців сонце. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті Sinoptik.

Вдень повітря прогріється до 8 градусів тепла, вночі – до 9 градусів зі знаком «плюс».

Погода в Україні 21 грудня, Укргідрометцентр

Найтепліше 21 грудня в Запоріжжі було у 1960 році, до 8 градусів тепла. Найхолодніше було в 1948 році, більше 18 градусів нижче нуля.

Згідно з народними повір'ями, 21 грудня відзначали іменини Патапии і Анфіси.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Свята Анфіса завоювала в народі прізвисько «Рукодільниця», так як в цей день молоді дівчата бралися за шиття. Вважалося, що якщо на Патапия гілки дерев покривав іній, то варто очікувати рясний урожай яблук і груш.

Крім того, якщо гілки гнулися під вагою сніг взимку, то влітку вони будуть гнутися під вагою фруктів.

Грім у цей день чули вкрай рідко, але якщо таке траплялося, то знали – варто чекати сильного поривчастого вітру. Якщо на початку зими йде сильний сніг, то на початку літа почнеться сильний дощ. Паморозь – передвіщає сильний снігопад. Якщо спекотним був липень, то в грудні буде морозно.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.