Погода приготувала запорожцям несподіваний подарунок до Нового року: в місті розпустилися квіти, які зазвичай розпускаються тільки в квітні. Про це повідомили співробітники Дитячого ботанічного саду в соцмережах.

Як повідомляється, в ботсаду зацвіли лісові фіалки. Зазвичай вони розпускаються тільки в квітні, але цього року аномально тепла погода б'є всі температурні рекорди. Так тепло в Україні буває або в середині осені, або в середині весни. Рослини переплутали сезони, вирішивши, що настала пора цвітіння.

Фото: Дитячий ботанічний сад

Для багатьох рослин таке передчасне цвітіння закінчується загибеллю, адже вони витрачають запаси енергії, які відкладали на весну.

Нагадаємо, настала весна посеред руїн: на апокаліптичних просторах Донецька помітили дивні речі, фото

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", у засніжених Карпатах зацвів символ України, кадри дивовижної краси

Також Знай.uа" писав, що зима забула про Запоріжжя: напередодні Нового року в місті зацвіли вишні, - теплі кадри

Співробітники ботсаду сподіваються, що справжня зима в цьому році все-таки настане, обгорнувши рослини снігом і захистивши від загибелі. Якщо найближчим часом похолодає, рослини повернуться до покладеної зимовій сплячці.