Медики зафіксували в Запоріжжі другий випадок смерті від грипу за цей рік.

Про це повідомляє інформаційний портал "vesti.ua".

У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні від грипу померла 51-річна мешканка району. В обласному лабораторному центрі МОЗ розповіли, що це вже другий випадок починаючи з 2020 року. Також повідомляється, що жінка була щеплена, втім, як і перша жертва грипу.

У Запоріжжі сталася друга з початку року смерть від грипу


Медики розповіла, що пацієнтку госпіталізували в інфекційну клінічну лікарню у важкому стані. Медики робили все можливе, але хвороба розвивалася дуже швидко і жінка померла 28 січня.

Зараз фахівці проводять вірусологічні дослідження матеріалу на виявлення вірусів грипу. Варто зазначити, що в Україні від грипу померли 13 людей, серед них одна дитина.

На даний момент в Україні епідпоріг перевищено на 1,4%. Тільки в трьох регіонах - в Житомирській, Хмельницькій і Тернопільській областях - середній епідеміологічний рівень активності, в інших - або низький, або взагалі не перевищено.

Нагадаємо, у Дніпрі школи масово закривають на карантин, медики попереджають про найстрашнішому.

Як повідомляв Знай. ua, в Україну везуть тест-системи для діагностики, заява МОЗ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також Знай. ua писав, що потрібно знати про новий механізм звільнення від роботи за станом здоров'я.