У суботу, 8 лютого, у Запоріжжі очікується хмарна погода, і тільки ближче до вечора на небі покажеться сонце. Опадів не очікується, зазначають на сайті Sinoptik.

Вдень 8 лютого температура повітря в Запоріжжі опуститься до 6-8 градусів морозу, і такою ж буде вночі.

Найтеплішим цей день був у Запоріжжі в 1999 році, тоді повітря прогрілося до 10,6 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1954 році, до 22 градусів морозу.

Погода в Україні 8 лютого, Укргідрометцентр

Якщо вірити народним календарем, цього дня шанувалися преподобний Ксенофонт і його дружина Марія. Подальший розвиток погоду передбачали по поведінці польових мишей – якщо у цей день вони не бояться покинути свої нірки і вилізти з-під снігу, значить, незабаром очікується потепління.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поганим знаком 8 лютого вважалися заметіль і снігопад – у такому разі хорошого врожаю в цьому році можна не очікувати. Тим не менш, в цей день говорили, що в повітрі відчувається швидкий кінець зими і перший подих весни. Крім того, із закінченням першої третини лютого наближалася Масляна, після якої зими наставав кінець.

Як повідомляв Знай.ua тепер документи можна зберігати в електронній формі у себе в смартфоні. Платформу і програму презентував Володимир Зеленський і розповів, як правильно користуватися, де взяти і як зробити з держави зручний сервіс.

Також Знай.ua писав, українцям тільки зараз пояснили, навіщо виділили розподіл газу на окремий рахунок, як тепер рахувати платіжки і чому відбулося зростання тарифу.

Нагадаємо, в Україні в наслідок погодних умов сильно постраждали водії, але небезпека була і для звичайних пішоходів. Сніговий Армагеддон накрив всю країну.