У Запоріжжі на наступному тижні, в четвер, 20 лютого, планується проведення акції протесту водіїв, що займаються приватним візництвом. Про це повідомляє місцеве видання «Вместе».

У планах таксистів – організувати колону з приблизно семи десятків машин і проїхати головним проспектом, після чого до них приєднаються ще приблизно стільки ж автомобілів. Усі вони зберуться біля «Веселки», щоб зустрітися з керівниками компаній, на які вони працюють.

Фото: «Разом»

Акція під гаслом “Почуйте нас” стала відповіддю на зниження тарифів для пасажирів, про яке заявили “агентства з надання інформаційних послуг” (диспетчерські служби таксі). На такий крок диспетчерські служби пішли, щоб залучити клієнтів, але для таксистів це стало відчутним ударом по їхніх гаманцях. Фактично, вони залишилися без заробітку, стверджують водії.

Таксисти відзначають, що до зниження тарифів «стандартна поїздка обходилася клієнту 45 грн, а зараз – всього 32 грн». Раніше водій отримував «чистими» за таку поїздку 40 грн, а тепер – 28 грн. З урахуванням витрат на обслуговування автомобіля доходи таксистів різко впали.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами одного з організаторів акції Олексія Березкіна, навіть клієнти вважають, що таке здешевлення проїзду - крайність. У керівників компаній, з якими співпрацюють таксисти, просять повернути попередні тарифи або компенсувати водіям різницю у вартості поїздок.

Олексій Березкін, фото: «Разом»

Організатори стверджують, що подібні акції протесту «назрівають у Харкові, Кривому Розі, Дніпрі та Полтаві».

До таксистів збираються приєднатися активісти руху “АвтоЕвроСила”, які хочуть нагадати, що проблема з доступними авто в Україні так і не була вирішена, не зважаючи на передвиборні обіцянки президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, евробляху можна розмитнити онлайн, інструкція для водіїв

Як повідомляв портал "Знай.uа", в яких випадках можуть забрати авто на штрафмайданчик

Також "Знай.uа" писав, українцям показали новий список штрафів за порушення ПДР - від "евробляхеров" до електрокарів