У неділю, 16 лютого, у Запоріжжі буде сонячно впродовж усього дня. Само собою, ні снігу, ні дощу не очікується. Про це розповіли на ресурсі Sinoptik.

Вдень повітря у місті прогріється до 6-7 градусів тепла, а вночі знизиться до 1 градуса морозу.

Найтеплішим цей день в Запоріжжі був у 1970 році, тоді прогрілося до 12,2 градусів тепла. А рекордно холодним – в 1985 році, тоді мороз досяг 23,5 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 16 лютого, Укргідрометцентр

За народними прикметами, 16 лютого вшановували праведних Симеона-Богоприємця, Анну-пророчицю і Власія Кесарійського. У народі Власій асоціювався з Велесом – язичницьким богом скотарства, тому шанувався як захисник домашніх тварин від хвороб і мору.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Готуватися до весняних польових робіт починали з цього дня: лагодили сільськогосподарські знаряддя, приводили в порядок пристосування для посіву. Переглядали речі, які за зиму могли зіпсуватися, і повертали їм колишній вигляд. Вважалося, що зима з кожним роком все більше втрачає силу, поступаючись місцем весні.

Незважаючи на те, що цей період зазвичай характеризується сильними морозами, на Власія часто бували великі калюжі – в повітрі відчувалося потепління.

Як повідомляв Знай.ua, береженого Бог береже, головна пошта України вирішила перестрахуватися і відмовитися від посилок з Китаю, хоча вони не несли загрозу зараження коронавірусом. Дешеві товари з Aliexpress більше недоступні українцям.

Також Знай.ua писав, що в нашій країні вирішили трохи привести в порядок столичне метро, але мова не про оновлення інтер'єру, обладнання або вагони. Таку зміну навіть не всі оцінять. На 8 станціях зроблять 4G незабаром.

Нагадаємо, Володимир Зеленський все ж підписав указ, згідно з яким призивати будуть мало не зі шкільної лави. Вік призова в армію зменшився з 20 до 18 років, але вирішили зробити поблажку дітям, які стали нещодавно повнолітніми.