З приходом весни в Запоріжжі і області активізувалися кліщі. Ці комахи нападають на людей і тварин, впиваючись у шкіру і кровоносну систему. Фахівці розповіли, чим небезпечні кліщі для людей.

Їх період активності розділений на два періоди – з квітня по червень і з серпня до жовтня. Тому ентомологи попередили жителів Запорізької області про небезпеку. Експерти розповіли, що в Запорізькій області поширені 8 видів іксодових кліщів. Тільки 6 видів облюбували обласний центр.

Паразити переносять такі небезпечні хвороби, як хвороба Лайма, енцефаліт та інші складні хвороби. Для Запорізької області актуальною залишається хвороба Лайма. Нею щорічно заражаються 30-40 осіб. Також ентомологи заявили, що жителі регіону заражаються від місцевих комах-паразитів.

Хвороба Лайма викликається унікальними бактеріями бареллями, які викликають патології у нервовій і серцево-судинній системах, а також у поодиноких випадках виникають порушення в роботі опорно-рухового апарату. Хвороба Лайма може перетікати в хронічну форму, щоб цього не допустити, необхідно звернутися по допомогу до лікарів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В 2020 році 98 жителів Запоріжжя звернулися до медиків через укуси кліщів. За теплої зими перші укуси кліщів були зафіксовані в квітні. Однак кількість звернень в цьому році менше в 1,5 рази з-за карантинних обмежень.

Жителів Запоріжжя та області попередили, що іксодові кліщі живуть в низинних місцях, де зберігається волога і тепло. Якщо кліщ вибрав жертву, то він завжди повзе вгору по одязі, вибираючи місце для укусу. Міфом є твердження про те, що кліщі живуть на деревах і падають на людей зверху. Паразити живуть у високій траві. З неї вони перестрибують на одяг. Щоб виключити укус кліща, на прогулянку потрібно одягати світлий одяг. Так можна помітити чорне комаха. Також фахівці рекомендують заправляти сорочку в штани, які повинні бути з щільної тканини.

Нагадаємо, Знай писав, що в Запорізькій області з батьків школярів вимагають гроші у фонди школи.

Знай повідомляв, що в парках Запоріжжя оселилися єжи.

Нещодавно Знай передавав, що в Запоріжжі пошкодили весільний арт-об'єкт.