Стало відомо про те, що ціна на газ для українців, порівняно з минулим місяцем, повинна впасти як мінімум на 20 відсотків.

Таким чином повідомляється, що тепер ціна за кубометр становить 2,3 гривні без урахування ПДВ та інших надбавок, включаючи плату за доставку. Про це розповіли прес-службі НАК «Нафтогаз України».

Тенденція до зниження ціни обумовлена тим, що на світовому ринку сильно спав попит на практично всі види енергоносіїв. І при цьому, в українських сховищах на сьогоднішній день знаходиться річний обсяг газу, а це, близько 17,5 мільярдів кубометрів.

Аналітики говорять про те, що в травні місяці, ціна в Європі за послуги газу досягла історичного мінімуму, і такого не було останні десять років так точно. І при цьому, в теплу пору року, умов для зростання ціни у цій сфері значно нижче, ніж в опалювальний сезон.

В Україні значно впадуть ціни на газ, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Усього, з початку року ціна знизилася на 51 відсоток, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року.

Експерти також повідомляли про те, що у зв'язку з різким падінням ціни на нафту і газ, приблизно на 50-60 відсотків, Україна може заощадити як мінімум 5-6 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше В Дніпрі холодну воду пустять за гарячими цінами - на скільки подорожчає комуналка

Як повідомляє портал Знай.ua Харків'яни масово "забили" на комуналку, сидячи на карантині - Кернес не пробачить

Знай.иа писав, що Атомна електроенергія по 2 центи – це маніпуляція – Євтушенко