Стало відомо про те, що в Україні припинив свою роботу найбільший завод по виробництву масел «Azmol».

Таким чином, повідомляється, що Найбільший в Україні виробник масел і мастильних матеріалів компанія “Азмол Брітіш Петрокемикалс” (Бердянськ, Запорізька область) вимушено зупинила випуск продукції.

Зупинка пов'язаний тим, що набув чинності законопроект, згідно з яким, товарний код 2710 19 99 00, а також інші мастильні матеріали включені у перелік підакцизних товарів, у яких ставка 213,5 євро за тисячу літрів.

У Запоріжжі закрили завод, фото: скріншот з відео

Це призвело до того, що такі виробники розуміють, що згідно з податковим законодавством вони автоматично стали платниками податків, а це вимагає від них реєстрації акцизного складу, та інших зобов'язань, які потрібні для обліку підакцизної продукції. Про це повідомляє інформаційний портал «Разом».

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Співробітник, який займає керівну посаду на заводі в Запоріжжі, говорить про те, що після того, як цей законопроект набрав чинності, їх робота була повністю паралізована.

Їм не надали абсолютно ніякого пільгового періоду, який би дозволив це все зареєструвати. А займає це все від півроку до року.

“Азмол Брітіш Петрокемикалс” просить депутатів якомога швидше внести корективи в закон, виключивши товарний код з переліку підакцизних товарів.

– Якщо Верховною Радою не вживе екстрених заходів, то через місяць український ринок просто захоплять імпортери, і в першу чергу ми говоримо про наших сусідів: Росії й Білорусі. Адже, виробляючи такий же продукт, як і ми, створюючи робочі місця і сплачуючи податки в своїх країнах, вони можуть ввозити в Україну і продавати свою продукцію без акцизу»

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський відповів на запитання про легалізацію медичної марихуани в Україні. За його словами, багато людей хоче займатися цим бізнесом.

Знай.іа писав, що Приватбанк відзвітував про рекордну прибутку, яка стала новим досягненням усієї банківської системи України.