На курортах у Запорізькій області почастішали випадки зустрічей людей з небезпечними медузами, що залишають на тілі великі опіки. Про це місцеві жителі та відпочиваючі розповіли в соцмережах, публікуючи відповідні фото.

Наголошується, що найчастіше медузи нового для Азовського моря виду корнерот зустрічаються біля берегів Бердянської затоки. За словами екологів і біологів, медузи переселяються з Чорного моря в Азовське через потепління клімату і підвищення рівня солоності води. Ті медузи, які зазвичай живуть в Азовському морі, для людей не небезпечні.

Ті ж, які тероризують бердянських відпочиваючих, залишають при зіткненні з їх щупальцями великі, хворобливі і в деяких випадках небезпечні для життя опіки.

За словами Віри Гетманенко, завідуючої лабораторією гідробіологічних та еколого-токсикологічних досліджень ІРЕМ, причиною розселення корнеротов у незвичайних для них водах стала занадто м'яка і тепла зима цього року. Зазвичай небезпечні медузи вимерзають, не встигнувши розмножитися, а в цьому році ті, яких занесло з Чорного моря, виявилися в комфортних для себе умовах і встигли залишити потомство.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, раніше на курортах Запоріжжя відкрилися пляжі, але купатися не можна - жалять попу, як медузи.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Новий образ перлини Львова показали у яскравих фото, - краса, яку не передати словами

«Знай.uа» писав, що Столітня козацька церква повстала з руїн стараннями звичайного українця, вражаючі фото