Стало відомо про те, що в Запорізькій області знову унікальний водоспад пересох. Недовго раділи місцеві дива.

Таким чином, повідомляється, що знаходиться він в Пологівському районі Запорізької області в селі Кінські Роздори. Водоспад, які місцеві прозвали «Веселуном» знову пересох. Він не пробув в робочому стані і трьох місяців, і ось, знову пересох.

До травня, в останній раз вода тут била близько десяти років тому. Місцеві жителі вже не сподівалися побачити його активним. Про це пише інформаційний портал "Разом".

У Запоріжжі знову засох водоспад, фото: Разом

Нагадаємо, що водоспад «Веселун» виник на початку 80-х років, після спорудження так званої дамби. Вона представляла з себе резервуар для поливу полів, які є на околиці.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

З-за того, що тоді були часті дощі та сильний сніг, вода не встигала проходити через шлюз, і текла по камінню. Саме так і утворився водоспад. Місцеві мешканці сподівалися, що в такому вигляді водоспад буде радувати їх ще довго, але цього не сталося. \

Зміна погода, а також рівень води в дамбі внесли свої корективи. І ось, через десять років, у травні, водоспад знову ожив, але, як виявилося теж ненадовго, і вже в середині липня він знову втратив свої сили.

не Можна не відзначити, що всі ці пару місяців біля водоспаду не було відбою від людей, місцеві жителі там проводили практично весь свій вільний час.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що на Закарпатті почали цвісти лавандові поля, і це заворожує.

Такі поля висадили чотири роки тому, на даний момент, вони є самими великими полями по всій Україні.

Ідея виникла у подружньої пари Качур, після того, як схожу пам'ятка чоловік і дружина побачили за кордоном.

Нагадаємо, що зиноптики розповіли про погоду в Закарпатській області сьогодні: людям радять тепліше одягтися, особливо в горах.