В Запорізькій області знову зросли ціни на продукти, сигарети, а також телефонний зв'язок. На скільки цього разу.

Таким чином, повідомляється, що ціни на споживчому ринку області в червні виросли практично на 0,6%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, а також, всього з початку року на 2,3%.

У Запоріжжі сильно зміняться ціни на деяку продукцію, фото: скріншот з відео

За останній місяць понялись в ціні послуги транспорту, тютюнові вироби, плата за зв'язок, продукти харчування, а також освіта.

Про це розповіли в управлінні статистики Запорізької області.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як не дивно, найбільше подорожчали фрукти, на 10 відсотків приблизно. Кисломолочні продукти, м'ясо птиці, сметана, масло, макарони, риба, морепродукти, напої без вмісту алкоголю також стали дорожчими. В середньому, ціна на ці товари зросла від 6 до 11 відсотків.

За місяць на 4% зросли ціни на сигарети, але при цьому знизилася вартість природного газу на 4,6%.

Подорожчання у сфері транспорту на 2,1% було викликане збільшенням вартості транспортних послуг, палива і мастил, а також автомобілів (на 3,1-2,1%).

На 1,3 відсотка зросла ціна абонентної плати за користування мобільним зв'язком.

Дорожче стало навіть освіта, на 0,6 відсотків.

Нагадаємо також, що в Дніпропетровській області ягоди купити в цьому році – недозволена розкіш. У чому причина стрімкого зростання цін на сезонні продукти з'ясували журналісти телеканалу "Павлоградська телерадіокомпанія".

У цьому році ягоди і фрукти в дійсності стали недозволеною розкішшю. Купити сьогодні на ринку ті ж яблука або малину обійдеться в два рази дорожче, ніж в минулому році. Продавці пояснили, що різке подорожчання сезонних фруктів і я рік пов'язано з весняними заморозками.

Нагадаємо, на оптових ринках в Україні з-за стрімкого зростання пропозиції картопля нового врожаю істотно подешевшав.

Як повідомляв портал Знай.иа, повені в західних регіонах України можуть призвести до подорожчання овочів по всій країні.

Також портал Знай.иа писав, в Україні різко злетять ціни на продукти.