Україна б'є антирекорди по захворюваності COVID-19. З кожним днем цифри зростають, ситуація тільки погіршується, а карантинні обмеження не допомагають.

З 1 серпня у країні вводиться нове поняття — зона карантину. У кожній області та населеному пункті за показниками захворюваності коронавірусом буде визначатися статус території:

  • «червона зона» (вводиться жорсткий карантин);
  • «жовта» (часткове посилення карантинних обмежень);
  • «зелена» (захворюваність на території не перевищує встановлених норм)

На одному з запорізьких курортів спостерігається висока активність поширення коронавіруса. Через це з 1 серпня Бердянськ можуть закрити на жорсткий карантин.

На засіданні комісії з ТЕБ та НС міський голова Бердянська закликав жителів, гостей міста та суб'єктів господарювання неухильно дотримуватись карантинних обмежень.

«Я зараз звертаюся до всіх мешканців до нашим гостям та нашим підприємцям! Нам потрібно виконувати всього три правила – носити маски в громадському транспорті, в магазинах і на ринках. Крім того, важливо дотримуватися дистанції і користуватися антисептиками для стримування поширення коронавирусной хвороби в місті.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У закладах торгівлі дотримуватися обмежень. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб Бердянськ не повернувся в березень місяць, коли у нас все було закрито на карантин», – каже мер Володимир Чепурний.

У липні на території Бердянської ВІДГ захворіло 59 осіб, з них 19 медичних працівників Бердянської станції, відділення екстреної медичної допомоги).

Було прийнято рішення для установ охорони здоров'я та керівникам санаторно-курортних, оздоровчих, готельних закладів:

  • не допускати до роботи працівників з симптомами ГРЗ і ГРВІ;
  • негайно усувати від роботи персонал з лабораторно підтвердженим діагнозом SARS-CoV-2;
  • розробити і затвердити алгоритми дій для групового розмежування персоналу і відпочиваючих засобів розміщення в частині заселення, харчування, отримання лікувальних послуг, маршрутів пересування і т. д.;
  • у разі лабораторно підтвердженого діагнозу SARS-CoV-2, при неможливості виконання п. 3 — розглянути питання про припинення прийому відпочиваючих терміном до 14 діб з моменту ізоляції останнього хворого для проведення необхідних протиепідемічних заходів.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що В Україні за добу 1090 нових хворих коронавірусом, 20 померло

Також портал «Знай.uа» писав, що Зробив басейн з власної вантажівки - далекобійник придумав, як влаштувати сім'ї відпустку

Також портал «Знай.uа» писав Соцдопомогу під час карантину: кому, скільки і як її отримати?

https://www.youtube.com/watch?v=AnQKWE1wSp4