У Запорізькій області на Бердянській косі триває курортний сезон. М'яке сонце і тепле море ваблять відпочиваючих і дельфінів. На цих вихідних українці зняли, як морські мешканці пустували прямо біля берега і веселили відпочиваючих.

Дельфіни зграєю припливли до берега, де купаються люди і почали активно плескатися і вистрибувати з води, кружляючи навколо людей. Це викликало бурхливу реакцію очевидців і море радості, адже таке побачиш не кожен день. Морські мешканці вирішили швидко проплисти між стоять у воді людьми і навіть виринули з води, створивши фонтан бризок.

Одна з туристок зняла на відео, як дельфіни порадували людей і виклала його в мережу. За кадром чутно, як люди радіють, сміються і навіть кричать.

Варто відзначити, що даний вид дельфінів азовка в останні кілька років став скорочуватися. Тварини мігрують між Чорним і Азовським морями в пошуках їжі.

Варто нагадати, що у Кирилівці нещодавно Дельфін також порадував туристів і поплескався біля пляжу. На косі Пересип в Кирилівці відпочиваючими був помічений Дельфін. Він плавав всього в декількох метрах від берега. Примітно, що морського жителя абсолютно ніяк не бентежили люди, які плавали неподалік.

Також Знай повідомляв, що в Одесі на пляжі недалеко від затонулого танкера Delfi море викинуло на берег мертвого дельфіна. Відпочиваючих це не збентежило. Вони цілий день купалися і відпочивали на пляжі поруч з трупом. Імовірно причиною смерті дельфіна могли стати мережі рибалок, гвинти кораблів або забруднення моря нафтою з танкера.

Нещодавно Знай передавав, що 23 липня на планеті відзначався Всесвітній день китів і дельфінів. Це свято придумали для того, щоб звернути увагу на проблеми мешканців морів і океанів. А проблем цих у жителів глибин предостатньо. Вони вже зараз знаходяться на межі вимирання.