Стало відомо про те, що ціну на газ підвищили в черговий раз. Тепер він буде коштувати в півтора рази дорожче.

Таким чином, повідомляється, що за річним контрактом ціна на газ зросла на практично десять відсотків-з 4,73 грн до 5,24 грн за куб. м.

За місячним контрактом у вересні на 45% - з 2,59 грн до 4,7 грн за куб. м.

Це пов'язують з підвищенням вартості газу на європейських ринках перед опалювальним сезоном. Про ці зміни повідомила прес-служба Нафтогазу на офіційному сайті компанії.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Нафтогазі зазначили, що споживачі, які купують блакитне паливо за тарифом «місячний» тепер знатимуть вартість блакитного палива заздалегідь. Однак для споживачів, які купують газ за тарифом "річний" компанія планує змінити ціни вже в другій половині вересня. У перші два тижні вересня ціна буде зафіксована на рівні 4,73 грн за кожен кубометр.

Нагадавши, Знай писав, що Нафтогаз розповів про причини підвищення ціни на газ. "Підвищення ціни обумовлено зростанням вартості газу на європейських газових хабах, що традиційно відбувається напередодні опалювального сезону", - заявили в українській газовій компанії.

Також Знай повідомляв, що у Тернополі водоканал та Тернопільміськтеплокомуненерго вирішили знизити тарифи на гарячу воду. Вартість блага цивілізації знизиться на 30%. Який тариф буде після підвищення ціни на газ, поки невідомо.

Нещодавно Знай передавав, що партія "Слуга народу" бажає збільшити штрафи за борги по комунальних послугах в кілька десятків разів і відбирати водійське посвідчення.