Стало відомо про те, що в Запорізькій лікарні запрацювало спеціальне обладнання для операцій без допомоги скальпелів.

Таким чином, повідомляється, що в цій лікарні запрацював ангіограф. Він дає можливість робити повноцінну візуалізацію судин.

Тепер медикам буде в рази легше проводити діагностику, а також операцію без хірургічного втручання.

Такий апарат допоможе не тільки в кардіології, але і в нейрохірургії, урології.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Незамінним вважається ангіограф для хворих з такими проблемами як інфаркт та інсульт.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про те, що лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит провели другу операцію з пересадки кісткового мозку від донора, який не є родичем пацієнта. Не так давно подібні операції в Україні вважали неможливими.

Через кілька днів тут проведуть ще дві операції з трансплантації: першу від спорідненого донора, другу - від чужої людини. Наприкінці вересня в лікарні планують провести ще одну, третю неспоріднену трансплантацію. Костинй мозок доставлять з-за кордону.

Нагадаємо, "Знай.иа" повідомляв про те, що в Запорізькій області школяр прийшов на заняття з коронавірусом.

Також "Знай.иа" писав про те, що в Харкові дітей посадили за парти, а про водопостачання школи забули. В одній зі шкіл міста відключили воду і створили дітям випробування в туалетах.

Нещодавно ми розповідали, як 1 вересня у Тернополі школярів привітали священики та поліцейські. Вони опублікували свої привітання в соцмережах і на офіційних сайтах.