Стало відомо про те, що в Запоріжжі біженці скаржаться на умови проживання. Подробиці інциденту.

Таким чином, повідомляється, що як мінімум чотири людини проживає на 12 квадратних метрах. Десятирічні борги за електрику, темрява і відчай. Саме так характеризують своє життя жителі транзитно-постійного модульного міста в Південному мікрорайоні міста Запоріжжя.

Так вони там проживають вже більше п'яти років. Переселенцям з Донецької та Луганської області обіцяли комфортне, а головне спокійне життя.

Півтора мільйона людей покинули Донецьку і Луганську область. Петро один з них. Ще п'ять років тому він проживав спокійно в своєму рідному місті, але, коли бойові дії підійшли до його будинку, він був змушений виїхати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Модульне містечко поруч із Запоріжжям було побудоване в 2015 році спеціально для біженців. Планувалося, що люди там житимуть максимум три роки, але, минуло більше. Люди повинні були знайти роботу і знімати житло самостійно, але, тимчасовий будинок став для деяких постійним.

Вартість проживання коштувала в місяць 319 гривень. Платять вони тільки за електроенергію.

Взимку гріються за допомогою конвекторів, але, замість покладених десяти, працює тільки два.

Зараз в містечку майже немає вільних місць, але багато людей і їхало, залишивши іншим свої борги. Рахунок у містечка один. Сума загального боргу за електроенергію на сьогодні становить близько мільйона гривень.

Нагадаємо, що розшукують неповнолітню дівчинку, яка пішла з дому, і так і не повернулася.

Як повідомляв портал Знай.ІА у Київському метрополітені чоловік порізав себе ножем.

Також Знай.ІА писав, що активісти " Муніципальної варти Києва» затримали і передали поліції цілий натовп циган, які промишляли грабунком і крадіжками на Майдані Незалежності.