В Україні вводять новий механізм для реєстрації автостанцій, щоб забезпечити їхню легальну діяльність та покращити надання послуг. Міністерство інфраструктури сказало, що з листопада 2024 року почне діяти офіційний список автостанцій.

Згідно з новими правилами, міжобласні та міжнародні автобусні маршрути повинні починатися та закінчуватися на автостанціях, які мають відповідні дозволи та працюють легально. Перед запуском нового маршруту або внесенням змін до існуючого, перевізники повинні перевірити, чи відповідають зазначені в маршруті автостанції цим вимогам.

Маршрутка / фото: "Обухівтранс"
Маршрутка / фото: "Обухівтранс"

З новим механізмом власники автостанцій зможуть самостійно додавати свої станції до офіційного списку. Це замінить стару систему ліцензування, яка діяла до 2020 року. Тепер процес буде простішим: автостанції будуть вноситися до списку на ініціативу їхніх власників.

Власники автостанцій зможуть оновлювати інформацію про свої станції через електронну форму. Це включатиме дані про кількість платформ, кас, а також вартість послуг. Система автоматично перевірятиме правильність наданої інформації, що дозволить оперативно виявляти і виправляти помилки.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Водій маршрутки, скріншот: YouTube
Водій маршрутки, скріншот: YouTube

Нові правила також допоможуть чітко визначити відповідальних за роботу автостанцій, що спростить вирішення конфліктів і скарг від пасажирів або перевізників.

Нагадаємо, ціни на міжміський проїзд ростуть невпинно: чому так відбувається

Раніше ми писали про те, що проїзд у маршрутці – 1 гривня: українцям анонсували "спеціальний" тариф

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Зайців" не щадять: у скільки обійдеться поїздка без квитка в різних регіонах країни