Восени деякі українські пенсіонери можуть розраховувати на збільшення пенсій. Це можливо завдяки спеціальним надбавкам, адже до кінця року індексація виплат не запланована. Хто та скільки отримає, повідомляє пресслужба ПФУ.

Літні українці, яким восени виповниться 70 років, зможуть на постійній основі отримувати надбавки за вік. Для отримання цього "бонусу" не потрібно самостійно звертатися до органів Пенсійного фонду – призначення відбувається автоматично.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Розмір надбавки залежить від вікової категорії пенсіонера. Найнижча доплата у розмірі 300 гривень передбачена для осіб віком від 70 до 74 років. Другий рівень – особи віком від 75 до 79 років. У них надбавка зростає на 156 гривень – до 456 гривень. Найбільше отримують пенсіонери після 80 років – надбавка зростає до 570 гривень.

Людина, яка отримує пенсію. Фото: youtube
Людина, яка отримує пенсію. Фото: youtube

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Надбавка виплачується з дня, коли пенсіонер досягає вказаного віку. Виплата нараховується щомісячно разом з основною пенсією. Проте отримувати її можуть не всі пенсіонери через обмеження.

Так, вікові надбавки не передбачені для осіб похилого віку, які отримують пенсію у розмірі понад 10 340,35 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, про "золоті гори" можна не мріяти: які доплати отримають пенсіонери.

Також наш портал інформував, на комуналку, шматок хліба та воду: хто з пенсіонерів отримуватиме понад 5 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.