Вартість проїзду в маршрутках може змінитись через підвищення акцизів на паливо. Також не виключається подорожчання квитків на електротранспорт.

Ці зміни можуть відбутися в Дніпрі. Про це повідомляє місцеве видання "Дніпро регіон" із посиланням на заяву заступника міського голови Ігоря Маковцева.

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Чиновник зазначив, що після підвищення акцизу на паливо вартість багатьох продуктів та послуг згодом зросте. Не виключається і подорожчання проїзду у громадському транспорті Дніпра. Втім, перевізники поки що не зверталися із проханням перерахувати тарифи.

"Якщо це станеться, виноситимемо питання на обговорення. Щоб було забезпечено якість та надійність перевезень. Далі вже говоритимемо про ціну. Це рішення приймається виконкомом міськради", - заявив Ігор Маковцев.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Подорожчання проїзду у міському електротранспорті до кінця 2024 року відбутися не повинно, проте витрати на електроенергію зростають. Вартість кіловата для підприємств вже становить близько 10 гривень.

При цьому урядовець зазначив, що в інших містах України тарифи на електротранспорти зросли до 10 і навіть 15 гривень за подорож. Водночас у Дніпрі поки що залишається ціна у 8 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у жовтні подорожчає проїзд у тролейбусах: скільки доведеться платити.

Також наш портал інформував, безкоштовний проїзд, пільги на комуналку та юридичну допомогу: що мають знати українські пенсіонери.

Крім того, ми писали, економічно обґрунтований тариф на громадський транспорт: де в Україні подорожчає проїзд.