Відразу чотири визначні події охопить десятий Всеукраїнський козацький фестиваль "Покрова на Хортиці", який пройде 14 жовтня. Це Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника України та День визволення міста Запоріжжя.

На Хортиці відбудеться справжнє свято.

Свято буде дуже масштабним і буде проходити відразу на двох локаціях: на території історико-культурного комплексу "Запорозька січ" та на Козацькому колі (біля музею історії запорозького козацтва Національного заповідника "Хортиця"). Вас пропустять безкоштовно, вітається національне вбрання.

На території історико-культурного комплексу "Запорізька Січ" свято розпочнеться молебнем у Січовій церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Завершиться служба урочистою ходою під супровід козацьких пісень. Участь у ході будуть приймати учасники АТО-ООС та волонтери.

14 жовтня концерт прогремить на все місто.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Крім того, на маленьких мешканців міста чекають майстри, які будуть вчити петриківському розпису та ще багато іншого.

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський під час прес-марафону в Києві пообіцяв виконати передвиборчу обіцянку й завершити війну з Російською Федерацією на Донбасі.

Як повідомляв Знай.uа, що в понеділок, 7 жовтня Яремчанський міський суд виніс рішення по справі пограбування розважального комплексу в Яремче.

Знай.uа писав, що Приватбанк відзвітував про рекордну прибутку, яка стала новим досягненням усієї банківської системи України.