В Запоріжжі задумали обмежити безкоштовні перевезення пільговиків по часу. Відповідне звернення зареєстровано на сайті електронних петицій.

За словами автора петиції, Ганни Щербакової, пільговики активно користуються своїм правом на проїзд в годину-пік, коли інші пасажири намагаються потрапити на роботу або навчання. Щоб розвантажити громадський транспорт, дію пільгового проїзду пропонують обмежити періодом з 10:00 до 16:00.

Жінка зазначає, що пенсіонери не ризикують бути оштрафованими в разі запізнення на ринок або в поліклініку, на відміну від робітників і студентів.

Обмеживши час дії безкоштовного проїзду, планується розподілити пасажиропотік більш рівномірно протягом всього дня. Петицію підтримали вже 503 людини з необхідних 750.

В коментарях в соцмережах місцеві жителі висловлюють різні думки з цього приводу.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Як же набридло вже. Не обмежити, а зробити платним у години пік. Я, звичайно, розумію, що на пенсії люди прокидаються рано і треба себе зайняти. І не розповідайте, що вони прям всі в лікарні їдуть! Найчастіше на ринок. Навіть не найчастіше, а в більшості випадків. По шляху проходження мого муніципального, в який я з неймовірною важкістю впихаюся, по дорозі кілька ринків і лікарень. Так що я знаю, про що кажу", - пише Євгенія Брикова.

«Дно, з якого постукали. Неймовірно огидна ініціатива. Ще треба проїзд із колясками заборонити. І з дітьми», - заперечує Анастасія Степанець.

Нагадаємо, в Києві можуть накласти "вето" на безкоштовне перевезення пільговиків.

Як повідомляв раніше Знай.uа "Підемо до Зеленського!": батьків вінницьких першокласників поставили "на лічильник".

Також Знай.uа писав про те, що талони - на смітник: у Вінниці запровадили "муніципальні карти", що потрібно знати.