Південну частину Олександрівської фортеці, в якій знаходилася цитадель святого Іоанна, археологи виявили на території гімназії №2 в Олександрівському районі.

На території Запорізької школи знайшли давні розкопки.

Олександрівську фортецю спорудили у 1770 році, вона була частиною Дніпровської укріпленої лінії і служила для захисту від татарських набігів. Саме ця споруда заклала освіту міста.

Довгий час вважалося, що залишки фортеці втрачені. Але вивчення матеріалів дозволило прив'язати споруди фортеці до місцевості і почати розкопки, які проводив відомий запорізький археолог Олег Тубольцев.

Були знайдені цінні артефакти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На території гімназії №2 по вул. Шкільної вдалося виявити залишки земляних валів і ровів цитатели святого Іоанна, яка становила південну частину Олександрівської фортеці. Залишки добре збереглися.

Нагадаємо, що артисти харківського цирку вважають, що цирк потрібно рятувати від зоозахисників, які вимагають заборонити використання тварин.

Знай.uа писав, що проект автоматичної станції Lucy, яка за 12 років подорожі повинна відвідати шість троянських астероїдів і один "нормальний" в районі Юпітера, пройшов критичну перевірку.