В Запорізькій області місцеві мешканці масово страждають від того, що на територіях азовських берегів відбувається зсувів земних порід. Відтак, шматки обривів йдуть під воду, змітаючи за собою заводи та людські життя, пише "Україна".

Як відзначається, зміщення березі відбуваються постійно, і кожного разу берег стає меншим - море забирає від кількох до десятків метрів ґрунту. За словами місцевої жительки, приморський пляж за кілька останніх років віддав морю вже близько сто метрів території.

Зсув землі, фото - Думська
Зсув землі, фото - Думська

Окрім цього, вона зазначила, що під час останнього такого зміщення, хлібоприймальний пункт ледве встояв.

"Один з корпусів даного підприємства ці зсуви вже знищили. Проводилися деякі роботи по зміцненню цього глиняного урвища", - стверджує вона.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як говорить мер міста Олена Божкова, єдиний спосіб їм протистояти – це укріпити береги, щоправда, по кишені вдарить сильно.

"Проект обійдеться в один мільйон і двісті тисяч, а саме будівництво такого зміцнення буде коштувати вже в десять разів більше", - каже голова.

Наразі підкреслюється, що відповідний проект вже відправили до Міністерства екології, і якщо його затвердять, то роботи почнуть вже наступного літа.

Нагадаємо, раніше повідомили про явище, якого не було 100 років, Україну може накрити потужний землетрус

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Україну насувається землетрус

Також "Знай.ua" писав, що на Європу обрушився потужний шторм