Чиновники готують для запоріжців "тверезий" Новий рік - так стало відомо, що на площі Фестивальній у святкові дні заборонять продаж алкоголю і відкриють льодовий каток.

Про це стало відомо в ході наради у міській раді, присвяченій організації новорічно-різдвяного фестивалю, передають місцеві ЗМІ.

Мер Запоріжжя Володимир Буряк, фото: Запорізька Січ

У цьому році фестиваль дещо змінить свій формат, кажуть чиновники. Головна сцена буде працювати 3,6-8,12-14 19 і 31 грудня, а також 7 січня. Урочисте відкриття ялинки заплановано на 19 грудня, але у Буряка наполягають на тому, що вже до 17 грудня всі підготовчі роботи повинні бути завершені.

Новий рік у Запоріжжі, фото: афіша Запоріжжя

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Окрім того, у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня буде працювати сцена з музикою і діджеєм.

На площі Фестивальній основні зони - сцена, каток, фотозона, центральна ялинка, дитячі атракціони, новорічний містечко з дерев'яними будиночками.

"На площі в цьому році не буде жодного продажу алкоголю у новорічних будиночках. Там буде каток і дитяча зона, тому не можна допустити нещасних випадків. Допустимим є тільки безалкогольний або слабоалкогольний глінтвейн. Ну і, звісно, чай і кава. Цей фестиваль ми робимо максимально сімейним, щоб було комфортно прийти з дітьми", - підкреслили чиновники.

Комунальники додали, що будуть прикрашати гірляндами та новорічними іграшками всю площу території. Під час масових заходів на місці будуть працювати співробітники патрульної і Нацполіції, а також буде діяти цілодобова охорона ковзанки, сцени, обладнання і техніки.

Нагадаємо, що народний синоптик Леонід Горбань в ефірі ObozTV розповів, якої погоди чекати українцям найближчим часом, а також, буде сніг і морози на Новий рік.

Як повідомляв портал Знай.ua , українці вже затамували подих в очікуванні святкування Нового року 2020 в серці столиці на Софійській площі.

Також портал Знай.ua писав, що астрологи прогнозують, що наступаючий Новий рік буде спокійним і без струсів практично для всіх знаків Зодіаку.