У четвер, 12 грудня, в Запоріжжі очікується хмарна сніжна погода, обіцяють на метеорологічному сайті Sinoptik.

Як розповіли синоптики, вдень в Запоріжжі не буде тепліше, ніж 4 градуси тепла, а вночі – незначно знизиться до 1 градуса вище нуля.

Найтеплішим день 12 грудня в Запоріжжі був у 1999 році – 10 градусів тепла, а найхолоднішим – у 2002 році, вище 16 градусів морозу.

Погода в Україні 12 грудня, Укргідрометцентр

В цей день поминали Парамона. Вважалося, що якщо зайці більше не приходять гризти кору з дерев у саду, то найбільш холодна частина зими залишилася позаду. Якщо на снігу з ранку немає заячих слідів, то вже до обіду розгуляється завірюха.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Якщо зайці перебираються ближче до житла, то скоро посилиться мороз. Якщо за ніч зайці потоптали весь сніг, значить, в цей день погода буде гарна.

Коли заєць вибирає притулок вище на пагорбі, - наближається негода. Якщо в бурю і заметіль заєць не виходить зі свого притулку, то негода ще триватиме. Зайці довго не змінюють свої шубки навесні - холод затримається надовго.

Нагадаємо, українцям показали фотографії засніжених Карпат.

Також портал Знай.uа писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році.