Посеред зими, напередодні новорічних свят в Запоріжжі і області почали цвісти рослини. Про це розповіли в соцмережах здивовані городяни.

За їх словами, через аномальне тепло рослини масово збиваються з графіка і починають цвісти, сприймаючи занадто теплу зиму як весну. Дивовижні знімки вже привернули увагу більшості українців.

Наприклад, у Бердянському районі зацвіло вишневе дерево. Знімками вишні, що невчасно розпустилася, поділилася місцева мешканка Олена Галата у соцмережі Facebook. На знімках можна розглянути яскраві квіти, які покрили гілки невеликого дерева.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Олена Галата, Facebook

В самому Запоріжжі уважні городяни помітили квітучу чорну смородину, а на острові Хортиця – покриті квітами чагарники і навіть дикі квіти.

Фото: Олесь Барліг

Фото: Олена Попова

За словами біологів, рослинам, які переплутали сезони, загрожує загибель або безплідність по весні – всі свої сили вони витратять взимку на цвітіння. Однак квітуча вишня напередодні Нового року – приємне нагадування про те, що за зимою завжди приходить весна зі справжнім теплом і яскравим сонцем.

Нагадаємо, за бузком: в Запоріжжі зацвіли перші весняні квіти.

Також Знай.іа писав про те, що в Одесі зацвіла сакура, чарівне відео аномалії влюбило в себе Україну.