Погода у Запоріжжі 26 грудня буде сирою й похмурою, але відносно теплою. Такий прогноз озвучили на погодному сайті Sinoptik.

Вдень повітря прогріється до 6 градусів вище нуля, а вночі – до 5 градусів тепла. Найтеплішим 26 грудня в Харкові було у 2000 році - до 9,4 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1953 році, до 20,1 градусу морозу.

У народі в цей день шанували святителів Євстратія і Авксентія. За того, яка погода тримається 26 грудня, судили, якою вона буде в січні. Якщо йшов дощ, то наступний місяць буде мокрим, якщо сніжило – весь січень варто чекати хуртовини.

Аналогічно судили про погоду на наступні дні – 27, 28, 29 грудня і т. д. до православного Різдва. Кожен день відповідав новому місяцю.

Якщо взимку стояла холодна погода, а на вербі розпустилися бруньки і вилізли «котики», то через тиждень буде тепло.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Снігур співає, поскрипуючи, - на сніг і заметіль. Синиці вранці пищать і до будинку тягнуться – чекайте похолодання, а вночі - морози. Якщо пісня синички одноманітна, то скоро заморозки. А якщо кури шукають місце вище, то скоро суттєво похолодає.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.