В Запоріжжі 1 січня, у середу, очікується похмура і сніжна погода. Ввечері сніг може перейти в крижаний дощ, попереджають експерти на сайті Sinoptik.

За їх прогнозом, у Запоріжжі очікується плюсова погода, легкий заморозок вдарить лише вночі. Вдень – до 2-3 градусів тепла, вночі – до 1 градуса морозу.

Найтеплішим 1 січня в Запоріжжі було в 1971 році, тоді прогрілося до 10,8 градусів вище нуля. Страшно холодно було в Запоріжжі в 1969 році, до 22,8 градусів морозу.

Погода в Україні 1 січня, Укргідрометцентр

В цей день, 1 січня вшановується пам'ять святого Бонифатия. У цей день починається новий рік, і по ньому судили, якими будуть інші 365 днів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Погоду на цей день передбачали по поведінці птахів – якщо синиці влаштували веселий гамір і щебет, то до вечора варто очікувати замороження. Якщо горобці настовбурчилися і перетворилися в пухнасті кульки, то на підході негода.

Крім того, якщо гілки дерев покривалися густим інеєм, то в наступному році чекайте доброго врожаю. Туман і ожеледь вказували на неурожайную осінь, особливо для яблук і груш.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.