У Запоріжжі 3 січня буде хмарно, але без снігу або дощу. Вулиці прогріються до 2 градусів тепла, вдень до + 1 градуса вище нуля вночі. Про це розповіли фахівці сайту Sinoptik.

Надзвичайно тепло в цей день, 3 січня, в Запоріжжі було в 1953 році, коли термометри показали до 8,6 градусів вище нуля. А надзвичайно холодно у цей день було у 1947 році, тоді вдарили сильні морози до 24 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 3 січня, Укргідрометцентр

За народними прикметами, в цей день червона ранкова зоря віщує сильну заметіль. Потужний снігопад обіцяв хороший врожай злакових культур. Якщо снігу немає, то і врожай буде вельми убогий. Погоду також помічали по білках – якщо ці гризуни встигали повністю поміняти шубки з рудих на зимові – сірі, то зима буде холодною. Шубка з «латками» рудої шерсті говорила про теплою і безсніжною зими. Дощова зима - ознака дощового і неврожайного року. Взимку хмари летять з півночі – скоро потеплішає.

В астрономії 3 січня – день, коли Земля знаходиться на найменшій відстані від Сонця. Це явище називають перигелієм.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.іа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.іа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.