У Запоріжжі 10 січня буде хмарно, можливі тумани. Видимість на дорогах знизиться до 500 метрів, повідомили на погодному сайті Sinoptik.

І вдень, і вночі температура повітря у Запоріжжі не перевищить 0-1 градусів тепла. Заморозків не передбачається.

Найтепліший день 10 січня був у 1948 році, тоді місто прогрівся до 11,6 градусів вище нуля. А самий холодний – у 1950 році, коли вдарили сильні морози в 22 градуси.

Погода в Україні 10 січня, Укргідрометцентр

По православних святцях в цей день, 10 січня, прийнято згадувати про святих з Нікомидії, серед яких - Георгій Побідоносець та великомученик Пантелеймон, а також 10 тисяч невідомих постраждали за віру.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На думку наших предків, по погоді цього дня можна було судити про те, чого очікувати від липня майбутнім літом. Якщо 10 січня мело снігом і гуляли завірюхи, то в липні дощитиме. Іній на скиртах хліба у цей день віщував дощову погоду у літній період.

Якщо вночі небо було чисте, а зорі часто мерехтіли синім вогнем, - до ранку землю скують сильні морози, які не спадуть до самого Хрещення.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.