У Запоріжжі 12 січня, в неділю, буде хмарно до самого вечора – а ближче до ночі небо очиститься від хмар. Дощу в неділю не очікується, обнадіяли на метеорологічному сайті Sinoptik.

Вдень температура повітря в Запоріжжі застигне на градус тепла, а вночі різко знизиться до 3-4 градусів морозу.

Надзвичайно теплий день 12 січня в Запоріжжі зафіксували у 2005 році, коли термометри показали 8,9 градусів вище нуля. А надзвичайно холодний – в 1950 році, тоді городяни тремтіли в 28-градусні морози.

Погода в Україні 12 січня, Укргідрометцентр

У православних святцях 12 січня – день, коли згадують святу Анісію. Наші предки називали її «Зимової Анисией», або «Анисией Желудочницей». Прийнято було в цей день готувати страви з свинячих шлунків, а також різати гусей. Нутрощі забитої худоби використовували для передбачення того, який далі буде зима: гладка і рівна селезінка обіцяла сувору погоду. Якщо в середині печінки спостерігалося потовщення, то морози почнуться ближче до другої половині зими. Широкий кінець печінки ближче до очеревині – попереду мінлива погода, з відлигами і морозами.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Вважалося, що цього дня зимова погода повинна встановитися остаточно. 12 січня – своєрідний екватор зими, природа потроху повертала на весну.