У Запоріжжі 16 січня буде хмарно, прохолодно і туманно. Вдень можливі незначні прояснення. Опадів не передбачається, повідомляє сайт Sinoptik.

Повітря протягом дня не прогріється більше, ніж до 2 градусів тепла, вночі температура знизиться до 1 градуса морозу.

За 130 років погодних спостережень найтеплішим цей день був у Запоріжжі 1981 році, до 6,7 градусів тепла. А найхолоднішим — в 1972 році, до 21,6 градусів морозу.

Погода в Україні 16 січня, Укргідрометцентр

За православним традиціям, у цей день вшановується один з найважливіших для християн пророків – Малахій.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вважалося, що пророк «відповідає» за напоумлення тих, хто страждає від нестримної меланхолії. Раніше вважали, що схильність до цього стану – душевна хвороба, а не частина темпераменту. Тому такої людини намагалися «напоумити» і повернути в суспільство для активної діяльності. І допомоги в цій справі просили у пророка.

Погоду віщувало велика біла хмара на небі – якщо воно з'являлося, то близько хурделиці і заметілі. На Малахію помічали, якої погоди чекати в березні. Дощі обіцяли мокру весну, морози і сніг – урожайний рік.

Якщо на небі показувалося сонечко, то весна буде ранньою і теплою, а сніг розтане без водопілля.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.