У неділю, 2 лютого, у Запоріжжі очікується сира і похмура погода. З ранку і до обіду дощитиме, потім дощ трохи вщухне, а потім знову відновиться з новою силою. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Вдень у Запоріжжі температура повітря досягне 12 градусів тепла, а вночі «похолодає» до 4-7 градусів тепла.

Надзвичайно теплим цей день був у Запоріжжі в 2002 році, тоді прогрілося до 6 градусів тепла. А незвично холодним – у 1954 році, до 27 градусів морозу.

Погода в Україні 2 лютого, Укргідрометцентр

За народним календарем, цього дня, 2 лютого, вшановували преподобного Євфимія Великого. Наші пращури називали цей період «Фимкиными хуртовинами». По тому, як сильно на вулиці мело сніг, помічали майбутню погоду. Вважалося, що якщо 2 лютого мете снігопадом, то і на Масляний тиждень слід очікувати сильних хуртовин. Якщо день був похмурим, але не сніжним, то і заметілі почнуться пізно. Сонце і чисте небо опівдні на Єфімія обіцяли теплу і ранню весну.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Якщо горобці хохлились і всідалися на гілки щільними рядами, то незабаром варто було чекати сильного похолодання.