У Запоріжжі з самого ранку четверга, 5 березня, запанує хмарна погода без дощу. Такий прогноз озвучили на метеорологічному сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря доповзе до 9-17 градусів тепла. А вночі трохи похолодає до 10 градусів вище нуля.

Погода в Україні 5 березня, Укргідрометцентр

Незвично теплим цей день в Запоріжжі в 1995 році, тоді в повітрі промерзла до 17,0 градусів тепла. А незвично холодно у цей день було у 1963 році, тоді морози показали 16,0 градусів нижче нуля.

У народі вважали, що 5 березня присвячується пам'яті святого, якого називали Левом Катанским. До цього дня, а точніше до ночі, все ще заборонялося дивитися на зорепади, щоб не накликати на себе біду або тяжку хворобу.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вважалося, що до 5 березня погода ще не усталена, і має неспокійний, поганий і мінливий характер. Все ще можливі й відлиги, і морози. Говорили, що якщо на Лева сніг починав танути, то попереду ще довгі холоду. Зазвичай саме в цей день починав сходити постійний сніговий покрив. Для городників у цей день починається посів насіння на розсаду – добре будуть рости помідори, баклажани і перець.

Нагадаємо, свято, 2 березня - що потрібно обов'язково зробити в цей день.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв гороскоп на тиждень з 2 березня по 8 березня.

Також портал "Знай.ua" писав, якою була зовнішність хрестителя Русі Володимира Великого.