Запоріжжі в п'ятницю, 6 березня, опиниться у владі хмарної, але сухої погоди. Час від часу на небі буде з'являтися сонечко, пообіцяли на метеорологічному сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря досягне 9-16 градусів тепла, вночі опуститься до 9-10 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день в Запоріжжі в 1995 році, тоді повітря прогрілося до 20,6 градусів тепла. А страшно холодним - в 1953 році, тоді вдарив мороз у 14,0 градусів нижче нуля.

За православним традиціям у цей день вшановується преподобний Тимофій-пустельник. Наші предки називали цього святого Весновеем – вважалося, що, як би не було холодно у цей день і які б заметілі не завоювати", а все-одно до справжньої весни вже набагато ближче. Вважалося, що для тих, хто зумів дожити до Тимофія, зима вже не страшна, і можна видихнути з полегшенням.

В цей день траплялися перші сонячні дні з теплом, віяло справжньою весною.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, про погоду на весну судили і за вітром – якщо він теплий і ласкавий, то і вся весна буде такою ж. Зазвичай з цього дня в березах і кленах починався хід соку.

Як повідомляв Знай.ua у Чернівцях вже є перший хворий коронавірусом. Сусіди прийшли видворяти його дружину з дому і зібралися на мітинг протесту під її будинком. Такого Середньовіччя ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, українцям обіцяли індексацію пенсій, але її знову переносять. Громадяни вже почали рахувати, скільки доведеться втратити грошей через перенесення. Ось таке осучаснення в Україні.

Нагадаємо, українським вчителям в кінці коду підкинуть солідний подарунок в розмірі 20 тисяч гривень. Але не всім перепаде, доведеться для цього бути молодим і не мати великий стаж роботи.