В Запоріжжі в суботу, 7 березня, очікується сонячний і теплий день, про який можна тільки мріяти. Опадів можна не побоюватися, обнадіяли на сайті Sinoptik.

За прогнозами, у цей день температура повітря досягне 6-13 градусів тепла, а вночі опуститься до 9 градусів вище нуля.

Неперевершено теплим цей день в Запоріжжі був у 2002 році, тоді повітря прогрілося до 20,9 градусів тепла. А неприємно холодним - в 1964 році, тоді вдарили морози у 25,2 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 7 березня, Укргідрометцентр

У народі в цей день поминалися преподобний Мойсей Білозерський, а також Маврикій. В цей день зазвичай помічали перших граків, які повернулися з теплих країв. Якщо до цього часу вже встигали повернутися шпаки, то не за горами тепла і сонячна весна.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Крім того, до цього дня жайворонки заспівували свою першу пісню, поверталися качки на озера, в полях можна було помітити перепелів.

За народними прикметами, якщо день 7 березня був холодним, то літо скоріш за все буде дощовим.

Як повідомляв Знай.ua нещодавно стало відомо, що в Україні вже є хворі коронавірусом. Українцям розповіли, які заходи будуть вживатися і як збираються госпіталізувати хворих цією страшною хворобою.

Також Знай.ua писав, на дворі березень і пора платити за зимовим рахунками, а за прострочення оплати за газ тепер потрібно буде сплатити ще більше. Українцям підготували штрафи за кожний день прострочення і розповіли, скільки доведеться платити.

Нагадаємо, цей місяць буде насичений православними святами, хоча найголовніше це те, що зараз триває Великий піст перед Пасхою, а значить є заборони на їжу, на справи і думки.