Стихія у Запоріжжі в п'ятницю, 13 березня, влаштує теплий і сонячний день. Опадів не очікується, повідомляють на сайті Sinoptik.

Температура повітря підніметься до 9-18 градусів тепла вдень, а вночі опуститься до 12 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день в Запоріжжі був у 2002 році, тоді в повітрі зависли цілих 17 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1987 році, тоді термометри показали морозні 17,1 градус нижче нуля.

Погода в Україні 13 березня, Укргідрометцентр

Наші пращури у цей день вшановували святого, якого називали преподобним сповідником Василем. Було помічено, що зазвичай у цей день досить тепло, хоча й дощитиме. Якщо починався дощ, то це розцінювали як добру прикмету, що обіцяє тепле літо і багатий врожай пшениці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, дивилися, як тане сніг навколо дерев, і робили висновки про те, якою буде погода на весну.

Якщо утворилася лунка була з крутими краями, то весна буде бурхливою і швидкої, а якщо пологі – то і весна прийде поступово, з пізнім теплом і частими дощами.

За астрономічними мірками 13 березня – це рубіж між зимовим і літнім півріччям.

Нагадаємо, вчені налякали фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні.