Голова міста Запоріжжя, Володимир Буряк опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пост, в якому звернувся до місцевих жителів.

Таким чином, він повідомив про те, що в четвер, 21 травня, в Україні святкують день вишиванки. З давніх часів, ця вишивка на одязі мала сильну енергетику, а також була тим самим оберегом.

При цьому, повідомляється, що в ній була не тільки краса, але й інші визначені символи. Це вже стало певною традицією, в третій четвер цього місяця вбиратися у вишиванки, і щороку, це почав робити все більше людей, і сам Володимир Буряк зізнається, що дотримується цієї традиції.

Сьогодні святкуємо День вишиванки. Здавна вишивка на сорочках мала сильну енергетику, була оберегом і несла в собі не...

Geplaatst door Владимир Буряк. Официальная страница городского головы Запорожья op Woensdag 20 mei 2020

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

В його гардеробі лежить відразу кілька таких нарядів, і глава міста Запоріжжя з задоволенням надягає їх на свята з почуттям гордості за те, що він українець.

Є й прикрі новини. У зв'язку з тим, що в Україні за коронавіруса були введені карантинні заходи, того самого параду вишиванок у цьому році не буде, але його можна влаштувати самотужки, каже Володимир Буряк. Він запропонував провести цей захід онлайн.

Для цього потрібно буде лише поділитися знімком у вбранні в одній із соціальних мереж, і додати певний хештег.

Нагадаємо, День вишиванки 2020: дата свята, історія і традиції.

Також Знай.иа писав, День вишиванки: красиві листівки до свята.