На Азовському морі відпочиваючі змогли спостерігати дивовижний випадок – зграя дельфінів підібралася близько до берега і навіть потрапила на відеозапис. Відповідний ролик опублікувало видання "РИА Мелітополь", посилаючись на запис користувачки соціальної мережі.

Вже на протязі близько 2 років в Азовському морі стали помічати збільшення популяції дельфінів, що сильно порадувало як місцевих жителів, так і людей, що приїжджають на відпочинок. Нещодавно туристи, відпочиваючі на Федотовій косі, зняли зграю дельфінів, яка пропливала надто близько до берега.

На думку вчених, збільшення популяції в першу чергу пов'язано з тим, що в регіоні було введено заборону на промисловий лов риби. До його запровадження, 3 роки тому, в акваторію Азовського моря могло вийти до 50 тралів одночасно, однак на сьогоднішній день їх виходить в п'ять, а то й більше разів менше.

На появу дельфінів також вплинув той факт, що вода в Азовському морі стає солонішою, що є сприятливими умовами для появи оселедця – кормової бази для дельфінів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На Азовському морі біля берега помітили зграю дельфінів / скріншот з відео

Раніше побачити дельфінів в Азовському морі було великою рідкістю і обов'язково ставало подією, однак тепер курортники бачать їх мало не щодня, причому не по одному, а відразу цілими зграями, які веселять відпочиваючих, пропливаючи впритул до берега.

Нагадаємо, раніше водолази витягли з Азовського моря дивні предмети.

Як повідомляв портал Знай.иа у Запоріжжі відкривають новий пляж.

Також Знай.иа писав, що в Бердянську готуються до відкриття пляжного сезону.