У мережі розповіли про те, що в Запорізькій області знайшли монети Золотої Орди.

Таким чином, повідомляється, що сталося це в селі Таврійське. Там громадяни знайшли дуже старі монети, і пізніше опублікували їх фотографії на сторінці в соціальних мережах.

У Запорізькій області виявили старовинні монети, фото: акцент

Найімовірніше, це ті монети, які у старовинні часи носили назву «дангі» чи «данг».Про эьтом пише інформаційний портал "Акцент".

Ще в 1311 році, хан Золотої Орди Токти провів так звану грошову реформу, і замість застарілих на той час дирхемів, були запущені оновлені. Нова валюта отримала назву данг. Монети карбувалися виходячи з розрахунку 120 дангов з одного сома (сума). Останній являв собою злитки срібла у формі човна. Їх вага становила 205 грамів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Спочатку на них не було абсолютно ніяких зображень, тільки написи. І лише через деякий час, туди почали додавати плетені орнаменти, або ж грати щастя, які ще називали вузлами довголіття.

Всього в Запорізькій області було знайдено близько десяти монеток. Знахідка дійсно стоїть. Що буде з ними і куди їх будуть передавати – поки що невідомо.

Нагадаємо, раніше "Подарунок" з війни: на Одещині у повітря ледь не злетіла школа, понад 600 дітей екстрено евакуйовані

Як повідомляє портал «Знай.іа» У Києві знайшли щонайменше сотню "подарунків" з Другої світової: "знесло б пів столиці

«Знай.іа» писав, що Кияни їздили по дорозі смерті, рванути могло кожну секунду: від знахідки на Шулявському мосту відвисли щелепи