Стало відомо, яка черешня найкорисніша. Про це розповіли мелітопольські селекціонери.

Таким чином, повідомляється, що селекціонерами Мелітополя було проведено цікаве спостереження, яке, швидше за все, допоможе вивести новий сорт черешні.

Після літніх дощів, які огорнули практично всю територію України, співробітники НДІ садівництва імені Сидоренко почали перевіряти те, яка черешня починає розтріскуватися, а яка ні. І при цьому, було виявлено, що дана ягода абсолютно не реагує на дощі.

- Може, це буде один з небагатьох у світі сортів, які не розтріскуються від великої кількості вологи, - каже Людмила Толстолик співробітник Мелітопольської дослідної станції садівництва ім. Сидоренко. Про це повідомляє tv5.zp.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому, повідомляється, що зимові морози абсолютно ніяк не вплинули на урожай черешні, який повинен бути в цьому році. На території Мелітополя на початку лютого навіть зафіксували -19 градусів, але, як повідомлялося, черешня тільки починала виходити із стану спокою, і це на неї зовсім не вплинуло.

А ось морози у квітні, до -5 градусів, пошкодили нові нирки черешні різних сортів, і тому, це сильно зіпсувала врожай солодкої ягоди.

Одна з станція в Мелітополі вирощує більше сорока сортів черешні. В тому числі, так звані дюки – гібрид черешні з вишнею. Візуально вони не відрізняються від звичайної черешні. Але саме такі сорти увібрали в себе корисні біологічні показники вишні і смачні солодкі якості черешні.

У ролику, який прикріплений вище – про це розповіли більш докладно.

Нагадаємо, Знай писав, що в Мелітополі з'явилася черешня, яка дорожче ананасів.

Також Знай повідомляв, що на Харківщині показали захмарні ціни на полуницю і черешню.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі полуниця і черешня продаються за космічними цінами.